Què és?

El LAND ART és una nova forma d’expressió, una tendència de l’Art Contemporani que va fer la seva aparició a Europa i a les zones desèrtiques de l’Oest americà. Es caracteritza per un treball al cor de la Natura (in situ). El moviment va néixer d’un grup d’artistes durant una exposició titulada “ Earth Works”, a la Dwan Gallery a Nova York. Les motivacions del Land Art eren desfer-se de l’art del cavalletr i de les obres destinades a ser únicament admirades en museus o galeries, i crear un lligam entre l’art i la natura.

 

Espiral Land Art

És un art efímer destinat a desaparèixer sota l’efecte dels elements naturals. El Land Art, és una relació molt personal entre l’artista i la natura. L’artista utilitza materials que la Natura li ofereix (fusta, aigua, fang, pedres, roques, fulles, sorra, branques,…) i la desplaça, la junta, la transporta, la torna a plantar,…
La fotografia és el testimoni per ensenyar i compartir amb els altres.

 

Què proposo?

 

Un casal inèdit, inoblidable, original i en contacte amb la Natura a Barcelona!!!

Durant les vacances d’estiu i al setembre, vine i descobriràs el que ens ofereix la Natura dels Parcs i Jardins de la ciutat!

Sorpren-te i viu la naturalesa!

Amb la seva abundància i la seva diversitat a cada estació de l ‘any, la Natura ens regala un univers propici a la creació.

Obres inspirades en la Natura.

Tot el que és a la Natura pot convertir-se en un quadre o una escultura. Els participants s’inspiren a partir de fotos d’obres magnífiques i poètiques realitzades per artistes coneguts de Land Art.

La proposta és crear in situ i a partir dels elements naturals unes instal.lacions efímeres i poètiques.

Experimentar una experiència creativa utilitzant mitjans elementals a partir de material que tothom pot utilitzar i respectant la Natura.

Màxim 10 participants per grup.

Fotos Land Art

 

ona Land Art

“El gran llibre, sempre obert i que hem de fer un esforç per llegir, es el de la Naturalesa”

Antoni Gaudí