Projecte “Pintem la nostra escola” Escola Catalonia

ART + EDUCACIÓ

La creativitat, una aposta pel canvi!

A principi de curs l’Enric Reverter, director de l’escola Catalònia, es va posar en contacte amb mi proposant-me el projecte “Pintem la nostra escola” amb la intenció de reforçar el sentiment de pertinença al centre, l’educació artística i creativa del seu alumnat i del seu professorat.

Una iniciativa ambiciosa i engrescadora on era necessari coïncidir amb “la mirada sobre l’infant” perquè això fos possible. També hi han col·laborat les famílies.

S’ha respectat el ritme de cada promoció i de cada alumne. La direcció i tot de l’equip de mestres s’ha implicat, ha estat disponible i m’ha recolzat en l’el·laboració d’aquest llarg procés.

El projecte consisteix a pintar uns espais de l’escola. Cada espai està destinat a una promoció i cada promoció de l’escola Catalònia des de P3 fins a 6e pensa i concebeix una obra d’art contemporània única i original.

Es va iniciar el projecte durant les hores lectives a mitjans del mes de novembre i es va acabar a mitjans  del mes de juny amb l’obra de la promoció de 6e.

Els projectes de cada promoció estan vinculats entre ells per una dinàmica contemporània i el món que ens envolta.

Per iniciar cada projecte,  l’alumnat  visualitza  obres d’art contemporànies i d’art modern amb artista com al Felice Varini, Banksy, Kandinsky, moviments com l’ “Street Art”, …L’alumnat observa les obres d’art, les comenta, les analitza i s’inspira.

Durant la realització del projecte, els infants són els protagonistes del seu aprenentatge. Els acompanyo a madurar en el seu procés creatiu i a desenvolupar un pensament crític afavorint així l’autoestima i la confiança en ells mateixos. Els alumnes prenen decisions, col·laboren, intercanvien idees, relacionen conceptes,… i realitzen una obra d’art. L’ambient és harmoniós, es valora l’evolució creativa dels infants sense jutjar-los i respectant els seus gustos. No intervenc en les seves decisions, defineixo amb paraules el que han creat, els ajudo a connectar els conceptes i a apropar-se al missatge que volen transmetre.

La tècnica no és una finalitat en si mateixa però contribueix al desenvolupament de l’expressió i de la creativitat dels participants. Resolc els problemes tècnics (planificar, organitzar, preparar els espais, enmaquetar les composicions a projectar, comprar el material, preparar el material,…) i perfilo les finicions (treure taques, repassar les voreres,…). Ells són els creador!

Ha estat una experiència molt enriquidora tant en el sentit professional com personal.

A l’Escola Catalònia m’he sentit com a casa! 

Aquí sota trobareu el material audiovisual amb el procediment de les obres per cada promoció.

 

  

 

  

 

  

 

  

 

  

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.