“Viu l’art i deixa’t inspirar!” Tallers creatius a l’escola Ramon Llull.

Viu l art

Ha sigut un plaer estar a l’escola Ramon Llull i conèixer el Blai i la Marú, els mestres de P4! 

El primer dia que vaig entrar a l’aula de la classe del Blai a P4 vaig observar que no era una aula habitual. A l’entrada de la classe, un paraigua mig trencat sospès amb el retrat de cada nen agafat a l’extremitat. Un racó especial de plàsctica amb tota mena de material inventat i creat pel Blai, el mestre. A les parets quantitats de dibuixos, pintures, collage de tota mena amb molta expressivitat i on es podia percebre que el mestre havia deixat al seu alumnat tota la llibertat per experimentar i expressar-se.  Amb una veu suau, en Blai em presenta als infants i amb confiança em deixa organitzar els meus tallers.

A l’altre classe de P4, la Marú, una mestre conscient de les necessistats de cada infant. Oberta a totes les propostes creatives i a explorar les seves possiblitats en tots els àmbits.

Vaig realitzar 4 tallers creatius “Viu l’art i inspira’t: Arcimboldo”. Veure com gaudien els infants a cada sessió va ser gratificant i una experiència molt enriquidora per tothom especialment per a mi.

En aquest enllàç us convido a visualitzar el vídeo realitzat: 

També vam anar al MNAC (Museu Nacional d’Art de Catalunya), per molts infants era la primera vegada que anaven al museu. Poder apreciar la il·lusió que tenien a l’hora d’entrar a la sala d’exposició no té preu. Vaig relacionar de manera lúdica el contigut vist a classe amb l’exposició. Per grup de 4, els alumnes relacionaven cada pintura amb una estació de l’any, comentaven els colors, els elements de la pintura, les diferències entre cada pintura,… 

 

Moltes gràcies a l’escola Ramon Llull, als nens i nenes de P4 “Les princeses i els prínceps Ninjas” i “Les abelles Maya”, a l’equip de mestres i a Francisco Marques per l’excel.lent reportatge que va fer al taller “Fem el nostre Arcimboldo”. 

“El cervell no és un got per omplir, sinó un llum per encendre”. Plutarco

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.