Què aconseguim deixant més temps lliure als nostres infants?

Des de fa uns anys, la nostra societat ha anat retallant la llibertat als infants. La creativitat es nodreix de llibertat, i avui dia està ofegada per la vigilància contínua, les avaluacions incessants, els deures abundants, els extraescolars, el control permanent dels adults i la pressió per ser el millor.

En el món real, poques preguntes tenen una única resposta, pocs problemes tenen una sola solució: és per això que la creativitat és indispensable per tenir èxit en el món real.

Es tendeix a posar etiquetes als infants amb lletres i abreviacions com si estiguéssim en un  paràgraf d’ “Un món feliç” de l’Aldous Huxley.

El temps lliure desapareix i es substitueix per una agenda plena d’extraescolars. Han d’estar ben preparats per afrontar el seu futur. Que tinguin un bon domini de les llengües!
Un futur prometedor: competir, ser el millor, consumir, produir, gastar, pagar, dormir, despertar-se, de pressa, pagar, competir, de pressa, ser el millor, pagar, dormir, de pressa, consumir, produir,…

Per què!?

Els infants necessiten temps per jugar, explorar, avorrir-se, vèncer l’avorriment, equivocar­-se, superar els fracassos, explorar els 5 sentits,…és a dir, a fer tot el que necessiten per desenvolupar plenament el seu potencial creatiu!

 

Què aconseguim deixant més temps lliure als infants? Us convido mirar aquest video.

Disposant de 10 minuts més, el resultat és sorprenent!  

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.