Amb només un sol dit ja no s’hi val, utilitzem també els 10 dits de la mà!

 

Actualment, les noves tecnologies s’han convertit en una eina útil i imprescindible en el dia a dia. Ningú no dubta que, gràcies a Internet, tenim accés a una quantitat il·limitada d’informació i que, per tant, pot significar una gran eina per a l’educació dels nostres fills. Tampoc no es pot negar que el futur passa per tenir un bon domini de l’ordinador, el mòbil, l’iPad i altres aparells que encara no han sortit a la venda.ordinateur et enfants

Hi ha alguns factors com la immediatesa en la informació, la bona qualitat de les imatges o la facilitat d’ús que propicien que els nens i els adults s’enganxin a aquestes noves tecnologies amb facilitat. El perill no rau en el seu ús, sinó en un consum excessiu i abusiu que pot provocar problemes d’atenció, trastorns d’aprenentatge, dificultats per establir relacions, obesitat, o la cada vegada més estesa addicció a les noves tecnologies.

Així doncs, no es tracta de frenar la curiositat dels nens, però entre la manca d’estímuls i la saturació s’ha de trobar un punt d’equilibri i seny. Per això, l’adult ha d’establir ordre i control.

El que proposo aquí és una activitat complementària a la pantalla. Estimular la creativitat i desenvolupar la psicomotricitat fina. Utilitzem els 10 dits de la mà!!!

A tallers creatius ofereixo la capseta sorpresa i com el seu nom l’indica és una capseta que sorprèn l’infant. Sigui el que sigui el que hi posem a dintre, la sorpresa sempre fa il.lusió! L’infant descobreix el material que conté la capseta, seguit els proposo de realitzar el que  volen amb el material que hi troben. Els resultats, mai jutjats, sempre són sorprenents. 

Material:

  • 60 cm de corda multicolor
  • 60 cm de corda daurada
  • 20 escuradents
  • 5 pals per fer pinxos
  • una tira de gomets vermells
  • 100 gr de fang
  • una base de fusta DM2 de 25 cm x 25 cm. 

 

material 

Aquí el resultat…

 

 

TALLERS CREATIUS CADA DIJOUS DE 17h30 a 18h30. GRUP P4-P5.

Lloc: Aula de peixos de l’escola Bressol Sol Solet. Gran Via 741. Barcelona.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.